Etiketler

4 Nisan 2011

Led Lamba: Yeni Nesil Aydınlatma

          Akkor telli lambanın ve elektrik aracılığı ile aydınlatmanın babası olan Thomas Alva Edison’dan sonra teknolojinin sürekli olarak gelişmesi aydınlatma alanındaki yenilikleri de birlikte getirmektedir. Bu teknolojinin son ayağı olan led lamba teknolojisi henüz prototip halinde olmasına rağmen şimdiden gelecek vaat etmeye başlamıştır.

           Led lambanın en temel özelliklerinden birisi akkor telli lamba gibi her yöne ışık verebilmesidir. Led teknolojisinin bir zafiyeti olarak görülen yönlendirilmiş ışığın önüne bu teknoloji aracılığı ile geçilmiştir. Bunların yanı sıra 60 wattlık akkor telli lambanın ışık akısını ve ışık rengini sadece 10 wattlık bir enerji tüketerek üretebilmektedir.

Vitrin aydınlatmasının en büyük ihtiyacı olan renk geri verimi %90 civarındadır ve bu sayede renklerin daha canlı görünmesini sağlamakta ve görüntü kalitesini yükseltmektedir. Bunun yanı sıra 2700K renk sıcaklığı vermekte ve sıcak beyaz renk yaymaktadır.

Led teknolojisinin en büyük dezavantajı olan ısınma problemine led lamba’nın duya yakın kısmına alüminyum soğutucular konularak problem çözülmüştür. Ayrıca evlerde kullanılabilmesi için kolaylık sağlanmış ve e27 duy kullanılmıştır.
   
Yazının tamamı için:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder