Etiketler

25 Temmuz 2011

Apple'daki elmanın babası Alan Turing

1980'lerde "Farklı Düşün" sloganının etkisi ile tüketici elektroniğinde farklılaşmayı sağlayarak günümüzde Microsoft'a yegane rakip olarak görülen Apple'ın logosunda gördüğümüz elmanın zamanının ötesindeki bir matematikçi olan Alan Turing'e ithafen tasarlandığı düşünülmektedir. Alan Turing, bilgisayar biliminin geliştirilmesinde önayak olmuş, ikinci dünya savaşı döneminde şifre çözücülük görevi üstlenmiş ve içinde bulunduğu toplumda cinsel eğiliminden doğan baskıya dayanamayarak intihar etmek zorunda kalmıştır.

19 Temmuz 2011

Yenilenebilir Enerji Global Durum Raporu 2011 Açıklandı

Merakla beklenilen 2011 yılı Yenilenebilir Enerji Global Durum Raporu sonunda açıklandı. Bu açıklanan rapor, elektrik üretiminde şu anki global durum, global elektrik üretim trendleri ve gelecekteki olası durum hakkında verebileceği bilgiler açısından çok önemli bir yer tutmaktadır. Raporda en çok dikkat eden kısım ise yenilenebilir enerji kaynaklarında görülen artış ve Avrupa'daki güneş panellerine yapılan yatırımlar dikkat çekmektedir. Bunun yanı sıra Türkiye'nin hayret uyandıracak bir şekilde ısınma amaçlı kullanılan güneş sistemlerinde dünya çapında ilk beşe girmesidir.

11 Temmuz 2011

Rihanna Konserinde Yangın Çıktı

Elektrik sistemlerinin güvenliği günümüzün en önemli konularından bir tanesi olmaktadır. Elektrik sistemlerindeki arızalar, yanlış kurulmuş sistemler yangınlara, can ve mal kayıplarına yol açabilmekte ve önemli gösterilerde, gösterilerin yarıda kesilmelerine yol açabilmektedir. Bunun en son örneği ise dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna'nın 8 Temmuz'da Dallas'ta American Airlines Merkezinde verdiği konserde kendini göstermiştir.